Behandlingar

Jag erbjuder zonterapi, medicinsk ansiktszonterapi Naturlig Facelift/ djupavslappning och öronakupunktur eller en kombination av dessa. En behandling börjar alltid med ett kort samtal där vi diskuterar vad du behöver för hjälp. Behandlingarna tar ca 60 minuter.

Zonterapi

En behandling på fötter och underben. Med tryck, drag, noppning och massage gör jag en grundbehandling för hela kroppen. De områden som signalerar obalans stannar jag upp vid och behandlar mer ingående. Behandlingen upplevs ofta som ”skönond” men avslappnande. Avslutas med en massage.

Medicinsk ansiktszonterapi

En mjuk men bestämd behandling på hela ansiktet, likt en massage. Används med fördel vid problem med spända käkar och nacke, stimulerar centrala nervsystemet, ökar blodcirkulationen och frigör endorfiner som ger smärtlindring. När blodcirkulationen ökar släpper spänningar, slaggprodukter rensas bort, hyn blir slätare och får finare lyster.

Naturlig Facelift

En mjuk ansiktsmassage som ger resultat både på utsidan och insidan. Behandlingen ger en djup avslappning som främjar din hälsa på många sätt. Kroppen får goda förutsättningar att läka, komma i balans och fylla på energi. Behandlingen löser upp spänningar, förbättrar det lymfatiska flödet och ökar syresättningen i ansiktets muskler och hud. Ansiktet får mjukare linjer, färre ålderstecken och en fin lyster.

Öronakupunktur

Kroppens olika delar finns även representerade i örat. För att förstärka behandlingen på fötter och/eller ansikte behandlar man även örat. Detta görs med fina nålar som sitter i under behandlingen. Man kan också använda långtidsverkande frön som kan sitta flera dagar. Man kan också sätta nålar för att få en snabbare smärtlindring.

Lymfmassage

Lymfsystemet består av lymfatiska organ, t ex mjälten. Det består också av ett nätverk av kärl som transporterar vätskan. Lymfsystemets viktigaste uppgift är att bekämpa infektioner och att transportera bort slaggprodukter, t ex döda celler. Lymfmassage är delvis en mjuk massage med strykningar på huden för att lymfan lättare ska kunna transporteras. Behandlingen består också av olika grepp för att lossa gammal ärrvävnad som skapat stopp i flödet. Detta kan du se som svullnader på kroppen. Några symptom på trög lymfa är t ex stelhet och värk, svullna ben/armar/händer fingrar, frusen, kramp i benen, känslan av att känna sig svullen/trög i kroppen, fibromyalgi mm. 

Helande massage

Denna behandling börjar med en mjuk muskel- och bindvävsmassage för att öka blodcirkulationen. 
Därefter görs en energibehandling på de områden som är mest spända. Behandlingen syftar till att
låsa upp blockeringar och att balansera kroppen fysiskt och psykiskt. Kan även kombineras med 
andra behandlingar utifrån kundens behov och önskemål.